Receptek

Banános pite fahéjas tejföllel

Hozzávalók: egy csomagolt linzer vagy kelt tészta, 3-4 db banán, 2 db tojás,1 nagy pohár tejföl,3 teáskanál fahéj, 2 evőkanál cukor.
A tésztát kicsit kinyújtjuk, megfelezzük , egyik felét kivajazott sütőformába igazítjuk. A banánt felkarikázzuk,a tésztára tesszük, a fahéjat a tejföllel a cukorral és az egyik tojással kikeverjük. Ráöntjük a banánrétegre, úgy, hogy forma tetejéig maradjon egy ujjnyi hely, különben ki fog folyni sütés közben. A tészta másik felét ráborítjuk, összeillesztjük az alsóval, villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Hotdog 

Kértek egy fincsi házi hotdogot? Még meleg! 🙂
Fél kg lisztből egy deci olajból sóból és 1,5 deci cukros vízben felfuttatott élesztőből kelt tésztát gyúrunk, tegyünk bele egy kis pirospaprikát, attól csinosabb lesz a tészta. Ha jó ruganyosra dögönyöztük, mehet szunyálni. Mikor jól megkelt nyújtsuk ki, kenjük meg ketchuppal. Vágjunk annyi téglalapot a tésztából ahány virslire szánunk kabátot. Tekerjük bele őket, úgy, mintha pl bejgli lenne. A hajtott felével tegyük a tepsiben lefelé. Kenjük meg tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Reggelire vagy vacsorára is tök jó választás!  :)

Pirított tészta

Hozzàvalók:


Fél fej kisebb édeskáposzta
Fél csomag spagetti
2 szál répa
1 nagyobb fej hagyma
Fél fej fokhagyma 
Egy marék ceruzabab
2 dl sötét szójaszósz
olaj

A spagettit kifőzzük, a hagymát fokhagymát a zöldségekkel megpirítjuk, a répa és káposzta legyen vékony csíkokra vágva. Óvatosan sózzuk. Mikor puhák adjuk hozzá a szójaszószt. Keverjük össze a kifőtt tésztával. Ízlés szerint kettő tojást is ráüthetünk. Célszerű wokban, vagy serpenyőben készíteni. 

Hǎo wèikǒu! Azaz jó ètvàgyat! :

Kiwis pohárkrém

Sziasztok!
Ha valami rapid finomságra vágytok, készítsétek el ezt a kivis pohárkrémet!
Hozzávalók:
4 érett kiwi
Egy fél citrom leve
Egy nagy doboz habtejszin
Egy kis dobozos natúr krémsajt
6 ek porcukor
Darált keksz
A kiwit a cukor felével és citromlèvel pürésítjük. A tejszínt a maradék cukorral felverjük, hozzákeverjük óvatosan a krémsajtot. Egy pohár aljára kekszet teszünk, rá a krémet, majd a gyümölcsöt. Így rétegezzük. Hűtsük be, úgy az igazi.
Ugye milyen egyszerű? :)

Tonhalkrém

Kettő darabolt tonhal konzervet lecsepegtetünk, sózzuk picit, borsozzuk. Hozzáadunk egy evőkanál kapribogyót, egy evőkanál majonézt és kevés tejfölt. Megy mèg bele egy fél gerezd zúzott fokhagyma és egy pár csepp citromlé (lime-al) a legjobb!
Egy kicsit érdemes lehűteni fogyasztás előtt, így jobban összeérnek az ízek. 


Tejszínes kukoricakrémleves

Egy ínycsiklandó forró levest hoztam nektek.
Egy fej hagymát megpárolunk, egy konzerv édes kukoricát adunk hozzá. Sózzuk borsozzuk, puhára főzzük. Kettő deci tejszínt és egy deci vizet keverjünk el benne. Botmixerrel pürésítjük.
A tetejére tegyünk pirított bacont és sült piros kaliforniai paprikát!
10 perces leves és über finom! :) 

Az én sajtos pogácsám


Hozzávalók:50-60 dkg liszt
25 dkg puha vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
3 dl tejföl
1 dl tej
pici só
1 teáskanál cukor
20-25 dkg reszelt sajt
1 tömlős natúr sajtkrém
1 tojás a kenéshezAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kidolgozzuk a tésztát, liszttől függően lehet többet vesz fel. Letakarva hagyjuk kelni, egy óráig nyugodtan hagyjuk szusszanni.
Ha megkelt, átgyúrjuk.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nem érdemes túl vékonyra. Késsel megrácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Sütő papiros tepsibe helyezve még 10 percig pihentetjük.
180 C-on 15-20 percig sütjük.
Nagyon sokáig puha marad vagyis maradna, ha nem ennènk meg fél nap alatt. 🙂

Sütőtökös diós süti 

🍂🍁🎃
Hozzávalók: 4 tojás,25 dkg cukor,2 dl olaj,30 dkg liszt,10 dkg durvára vágott dió,40 dkg sült sütőtök, héj és mag nélkül ,1 csomag sütőpor,2 csipet só
egy marék tökmag (natúr, nem pirított)
egy teáskanál fahéj, fél tk szegfűszeg, fél tk gyömbér
fél narancs leve és héja
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Habverővel felverjük jó habosra a tojást a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport, majd belekeverjük a a diót a tökmagot, a vaníliás cukrot és a sót, a fűszereket, a narancslét és héjat. A tököt aprítógépben vagy botmixerrel pürésítjük. Összekeverjük, a masszát vajazott, lisztezett közepes tepsibe öntjük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Mikor már nem forró, csak meleg, megszurkáljuk, és bele facsarjuk a narancs másik felét, így beszívja a tészta, és nagyon szaftos lesz. 

Baconos csavart


Ha már tele a hócipőtök az idővel és kimozdulni sincs kedvetek, de nassolnátok valamit, íme a megmentőtök:Egy csomag leveles tésztát kiolvasztunk, kinyújtjuk.
Megkenjük ketchuppal, szórunk rá oregánót. Szeletelt bacont fektetünk szép katonásan a tésztára, és a szalonna mentén felcsíkozzuk. Fel csavarjuk őket. Lekenjük tojással, reszelhetünk rá sajtot is.
Meleg sütőben barnára sütjük.
Voilà, vissza is kuckózhatunk kedvenc könyvünk/filmünk mellé! :) 

Tócsni tepsiben

Iiiiimádom a tócsnit, nyári melegben pedig nem volt kedvem forró olajjal zsonglőrködni, szóval megcsináltam sütőben. Csak hasra ütés szerűen dobáltam össze, szerintem tudjatok milyen a nyers massza állaga. 

Szóval: a krumplit lereszeljük, én ki szoktam csavarni egy kis állás után, só bors fokhagyma, szerecsendió, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és én tettem bele jó sok tejfölt.
Belezuttyantjuk egy kiolajozott magasabb falú tepsibe, a tetejére tegyünk sok sok sajtot. Mehet a sütőbe közepes lángon kb egy órára. Kevés meló, de annál fincsibb vègeredmény! :)


Tündérsüti


Hozzávalók:

A tésztához

25 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
vanília kivonat

A krémhez
1 csomag puncs ízű, 1 csomag banános főzős pudingpor
8 evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojásfehérje

Szokott módon sűrű pudingot főzünk.
Még forrón hozzákeverjük a tejfölt. Kicsit hűtjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk óvatosan.
A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra.
A tésztához először a nedves majd a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd ezeket összegyúrjunk.
60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót belenyomkodjuk a tepsinkbe ( kb 20x35 cm)
Erre kerül a krém. A kisebbik félből rudakat sodrunk,
amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk.
Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjen.
Összesen kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezegős lehet ,
de nem baj, mert megszilárdul .
Ha langyosra hűlt, érdemes hűtőbe tenni, hogy szebben vághassuk. :)

A világ LEGEGYSZERŰBB édes-savanyú csirkéje, amit akár agglegény ragunak is titulálhatunk, mert annyira könnyű! :)

Hozzávalók:
Fél kg csirkemell filé
Egy fej hagyma
Három gerezd fokhagyma
Egy üveg arrabiata szósz
Egy fél csomag ( ha nagyobb) serpenyős ázsiai zöldség mix
Egy teáskanál keményítő, melyet kevés vízben ki keverünk
Egy konzerv kocka ananász
Egy evőkanál ketchup
Só, bors

Na kérem szépen:A csirkét megtisztítjuk, kockázzuk, a hagymát felszeljük, megpároljuk.Mehet rá a csirke, amit picit pirítsunk a fűszerekkel. Aztán lottyintsuk bele az ananászt a LEVÉVEL együtt!!! Majd a zöldséget, és a szószt is. Igen Hölgyeim és Uraim mindent egyben belerakunk.Mikor minden puha de nem főtt még péppé, hozzáadjuk a keményítőt, átrottyantjuk és kész is. Főtt rizs illik mellé.

© 2018 Sparhelt Storik Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el